BLOG | KDO JE OFÉLIE | ILUSTRACE | MALBY NA TEXTIL | TIŠTĚNÉ | KONTAKT


prosím o strpení, blog je v "rekonstrukci", tudíž tady nic nefunguje. (snad už nefungujou "jen" rozřazení článků do rubrik..)

Zima bez zimy

9. january 2014 at 19:36 | Ophelia |  Random

Pozor! Staré, teď už studené!

Co se děje. Nic se neděje. A možná je to právě dobře.

Abych byla přesná... Nic se nemění. Chodím po lesích. Fotím blbosti. Dodělávám nějaké ilustrace a potisky na látky. Jsem šťastná.
asi fakt málo fotek mýho psa. jako vždycky, co?

špenát+banán+jablko= velká hromada čerstvý přesnídávky



Nejkrásnější textury jsou stejně ty z přírody
Indická masala ♥ Místo ranního kafe:)


Ofélie neumí vařit pro málo lidí... Těch cookies mělo být 25-30. Skončila jsem na třech (nebo čtyřech?) pleších...

 


Comments

1 Guizmo | 9. january 2014 at 20:02 | React

Ty plavíš psa v listí? ^^ Husté

2 Taychi | Email | Web | 9. january 2014 at 20:13 | React

Miluju barvy na těch fotkách! :3 A hlavně jsem se chtěla zeptat, jaký je recet na cookies? :-)

3 Anička | Web | 9. january 2014 at 20:22 | React

Mňam, ta jídla vypadají lákavě!

4 all. | Web | 9. january 2014 at 23:39 | React

máš úžasnýho psa, je krásně fotogenický :) krásný fotky, moc moc :)

5 Ofélie | Web | 10. january 2014 at 8:30 | React

[2]: Zkopírováno z kuchařského webu:)

Ingredience:
1 hrnek margarinu (cca 110 gr)
1 hrnek cukru krupice (cast nahradte hnedym prirodnim cukrem nebo pridejte lzici melasy)
2 lzicky vanilkoveho extraktu (ci cast cukru nahradit vanilkovym cukrem)
1/4 hrnku sojoveho mleka
2 a 1/4 hrnku polohrube mouky
1/2 hrnku kakaa na vareni (holandskeho)
3/4 lzicky soli
1 lzicka pecici sody
1 hrnek nasekane cokolady (asi 1 100 gr tabulka)

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C. Margarin, cukr (a melasu) a vanilkovy extrakt asi minutu slehejte elektrickym slehacem (ci dele vidlickou), pote primichejte mleko a opet proslehejte. V jine mise smichejte suche ingredience a tuto smes nasledne vmichejte do smesi margarinu atd. Pridejte nasekanou cokoladu, prodelejte a rukama tvarujte asi 3cm kulicky, kladte na pecicim papirem vymazany plech, rozplacnete na tlustsi placicku a pecte 8-9 minut. Po vyndani posypte hnedym cukrem a nechte jeste asi 5 minut dojit na plechu, pote prendejte na rost a nechte uplne vychladnout. Skladujte v uzavrene nadobe.

6 Žonglérka | Web | 10. january 2014 at 11:11 | React

Ten pes v listí je dokonalý. Tedy, ne že by se mi pes nikdy v ničem od pohledu zajímavém nevykoupal, ale rozhodně se v tom nikdy nenechal vyfotit :)

7 Taychi | Email | Web | 10. january 2014 at 14:49 | React

[5]: děkuji :-)

8 Slečna Postradatelná | Email | Web | 10. january 2014 at 21:33 | React

To je nádhera :33
Chtěla jsem se zeptat, jestli používáš nějaký program na úpravu fotografií nebo stačí jen nějak nastavit clonu? o.O

9 Lemonka | Web | 11. january 2014 at 16:43 | React

Juhú! Krásné. Lesy mne těší. x)

10 Das | Web | 11. january 2014 at 22:04 | React

Musím se přiznat, že mě Tvé jídlo moc neláká, tedy kromě cookies. (Jestli nějaké zbudou, klidně pošli.) Ale zas je pravda, že špenátovou přesnídávku ani indickou masalu jsem v životě neměla. :)
Balú je nádherný pes a ta příroda! Krása. :) Vždy mám chuť vyrazit hned do přírody, když koukám na Tvé fotografie, ale vzhledem k černočerné tmě to není možné. :D

11 Bára | Web | 12. january 2014 at 10:37 | React

Tvoje fotky s tvým psem jsou stejně úplně ty nejlepší a nejhezčí! :3*

12 Ophelia | Web | 12. january 2014 at 17:50 | React

[8]: Jediné, co dodělávám v počítači je doostřování (protože mi chuďátko objektiv blbne), někdy přidávám šum(zrno) a někdy taky zesvětluju. Jinak clona, čas, ISO a největší kouzla jdou s nastavením bílé a rovnou ve foťáku se dá taky najít sytost barev a kontrast, které zvyšuju:)

13 Anna Elizabeth Potter | Email | Web | 12. january 2014 at 20:39 | React

Opět nádherné fotky! :))

14 Kumi | Web | 15. january 2014 at 20:06 | React

Ten les se zakřivenými stromy je úžasný. Už aby bylo léto a já se mohla znovu do lesa nastěhovat (tzn. jet na tábor)...

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.