BLOG | KDO JE OFÉLIE | ILUSTRACE | MALBY NA TEXTIL | TIŠTĚNÉ | KONTAKT


prosím o strpení, blog je v "rekonstrukci", tudíž tady nic nefunguje. (snad už nefungujou "jen" rozřazení článků do rubrik..)

Jídlem a láskou se opíjí

21. april 2014 at 20:58 | Ophelia |  Random
epos o stvoření v celém článku











Na jídlo mám vždycky čas.
 


Comments

1 confused-thoughtful | Web | 21. april 2014 at 23:31 | React

Oh, Oph,
nemohu si pomoct, ale máš fakt hezké ruce!:) Ňam, a jídlo vypadá naprosto úžasně. A ty kousky karamelu a malin. Aaa. A vůbec, že se nestydíš! - takhle navečer.. člověku se pak akorát sbíhaj' sliny. Tse. :P
Jojo, těstování...
Slavíš něco? :) Nebo jen tak oslavuješ každodenní bytí? Ach jo, nejradši bych se k tobě pozvala na jídlo. :-D
A proužkované maxitričko je skvělé, vypadá fakt pohodlně.
K.

2 Anůše | Web | 22. april 2014 at 19:03 | React

tak tohle je vážně hustý! :D ty Mňamky vypadaj skvěle, mám teď kvůli tomu chutě! a ještě to takhle dobře dokážeš u toho nafotit! jsi vážně dobrá!

3 L. | Web | 23. april 2014 at 21:53 | React

Mmm ;))

4 Kira | Web | 24. april 2014 at 20:06 | React

Mám ráda zapatlaný ruce na fotkách, ty tvoje vypadajá dobře :D

Moc dobře to vypadá a máš pravdu.. na jí dlo mám taky vždycky čas :D

5 Denise Brooks | Web | 25. april 2014 at 15:18 | React

No mňam! :D Ty fotečky jak do časopisu! :-)

6 Ell-e | Email | Web | 26. april 2014 at 10:18 | React

Bože, ty barvy tu chuť na to ještě zhoršujou! :D Vypadá to famózně!

7 Colette | 26. april 2014 at 13:49 | React

nehodila bys sem stručný recept? :)

8 Ofélie | Web | 27. april 2014 at 11:46 | React

[7]: ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ:
Ingredients:

1/2 cup (115g) unsalted butter, softened to room temperature
1/2 cup (100g) granulated sugar
1/2 cup (100g) dark brown sugar (or light brown sugar)
1 large egg, room temperature preferred
1 teaspoon vanilla extract
1 cup (125g) all-purpose flour
2/3 cup (80g) unsweetened cocoa powder
1 teaspoon baking soda
1/8 teaspoon salt
2 Tablespoons (30ml) milk
1 and 1/2 cups (270g) Nestlé® Toll House® Dark Chocolate Morsels
16-17 chocolate coated caramels, such as Rolos
coarse sea salt
Directions:

Using a handheld or stand mixer with a paddle attachment, cream the butter on medium speed for about 20 seconds. Add the sugars with the mixer running on medium speed. Cream it all together until light and fluffy. Beat in the egg and vanilla. Scrape down the sides of the bowl as needed.

In a separate medium size bowl, sift the flour, cocoa powder, baking soda, and salt together. Slowly add to the wet ingredients. Stir in the milk, then fold in the dark chocolate morsels. The dough will be thick and very sticky. Chill for at least 1-2 hours.

Preheat oven to 350F degrees. Line a large baking sheet with parchment paper or silicone baking mat. Set aside.

Take 2 Tablespoons of chilled dough and split in half and roll each into a ball with your hands. Stick a caramel into 1 ball of dough. Top the caramel with the other ball of dough and seal down the sides so that the caramel is securely stuffed inside. Repeat with the rest of the dough and 18 caramel candies. Sprinkle each with sea salt before putting into the oven.

Bake for 12-13 minutes. Cookies will appear undone and very soft. Allow to cool on the cookie sheet for at least 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.

Makes 16-18 large cookies. Cookies stay fresh and soft in an airtight container up to 7 days.

9 Ofélie | Web | 27. april 2014 at 11:47 | React

A ty zelené jsou tak nějak splácané, co bylo (je v nich máta a maliny)

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.