BLOG | KDO JE OFÉLIE | ILUSTRACE | MALBY NA TEXTIL | TIŠTĚNÉ | KONTAKT


prosím o strpení, blog je v "rekonstrukci", tudíž tady nic nefunguje. (snad už nefungujou "jen" rozřazení článků do rubrik..)

Dlabanec ♥

19. march 2015 at 18:39 | Ofélie |  Random

Já tak ráda jím! Můj milý pořád tvrdí, že veškeré mé změny nálad se točí kolem toho, jestli jsem dobře najedená :D A jelikož ráda jím, taky ráda vařím a jídlo neberu jen jako způsob, jak ukojit hlad, ale také jako způsob, jak se nábožensky vyjádřit, jak se vyléčit, jak mít hezčí pleť, nebo třeba vlasy, jak být míň unavený po sportu, jak vyjádřit lásku ♥ A tak vařím docela často a jelikož do náboženského vyjádření se patří také etické důvody, jím rostlinnou stravu.


Když člověk vaří čistě, dostatečně často a dostatečné množství let, po nějaké době by měl poznat rozdíl v chuti mrkve nakrájené na kolečka, nebo na kostičky. A tak jsem si začala i většinu zeleniny pěstovat na zahradě, nebo sbírám v přírodě, jelikož ta zelenina nekoupená v obchodě má nekonečno jemných chutí navíc:)
Navíc láska, kterou květinkám člověk při pěstování věnuje, se odrazí v tom, jak krásná energie v nich žije a když nás náš špenát má rád, jelikož se o něj staráme pečlivě, chce se zavděčit, je naladěný na stejné vlnění, jako my a celý proces je přirozený.



Rostlinná strava je tak krásná hlavně proto, že člověk se cítí svěží, lehký a má spousta energie i když se pořádně naláduje. (Což já se přejídám vpodstatě pořád, i když vím, že bych neměla. Je to prostě o tom, že člověk nemůže přestat, když je to tak dobré :D ) Rostlinky mají jednodušší buněčnou strukturu, vše je v nejpůvodnější formě a proto je to pro naše tělo mnohem lépe stravitelné. Také maso můžeme trávit i 6-8 hodin, kdežto ovoci to trvá 1-2 hodiny.


Hlavně ovoce je dost parádní instantní jídlo, který má naprosto vyladěnou chuť a nepotřebujeme nic vařit, kombinovat a doslazovat. Snídám vždy tak pět jablíček, nebo dva grepy :D A citrusy a banány? Ty maj ještě navíc cool eko obal!


Oběd na cestě vlakem ze školy domů↑


Miluju rostlinky taky proto, jak úžasnou mají barvu a co za zářivý kombinace z nich člověk vykouzlí ♥
(dýňová polívka s dýňovými semínky a dýňovým olejem)


Zase nějaký úlovek z naší zahrádky (a vpravo nahoře domácí müsli)


Tradiční turecký slaný koláč z rýžové mouky ve vinném listu


Turecká čočkovka



↑tak málo stačí člověku ke štěstí ♥
 


Comments

1 Vlasta | Email | Web | 19. march 2015 at 20:31 | React

Když to takhle vidím na tvých fotkách, úplně mám na to chuť, říkám si, jak to musí být krásné a že bych to taky takhle chtěla ve svém životě, barvy a chutě a zážitky spojené s jídlem. :-) Nedá se říct, že bych k jídlu nechovala vřelý vztah, spíš si vybírám špatné jídlo. A jako lidské vztahy, i ty mé nekončí v tomhle případě dobře... :-)

2 Žolanda | Email | Web | 19. march 2015 at 22:00 | React

Ty fotky jsou úžasné hned bych to snědla ;)

3 xthoughts.blog.cz | 20. march 2015 at 14:41 | React

Všetky vyzerajú úžasne! :-) niečo z toho cez víkend vyskúšam! ;-)

4 Ell-e | Email | Web | 25. march 2015 at 15:11 | React

S tou domácí zeleninou je to svatá pravda, ta chuť se s kupovanou nedá vůbec srovnat. To samý máš s bramborama - spolužáci se mi diví, že v menze odmítám jíst jídla, u kterých jsou brambory jako příloha. Ale to se prostě nedá jíst, pokud člověk vyroste na těch z vlastního pole.
A jelikož já nejsem vegetarián, připíšu i to, že je opravdu markantní rozdíl v chuti kupovanýho a domácího vepřovýho nebo králičího masa.
Prostě - kdo nemá přístup k domácím potravinám, ať se jedná o zeleninu, ovoce, nebo maso, o hodně přichází.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.