BLOG | KDO JE OFÉLIE | ILUSTRACE | MALBY NA TEXTIL | TIŠTĚNÉ | KONTAKT


prosím o strpení, blog je v "rekonstrukci", tudíž tady nic nefunguje. (snad už nefungujou "jen" rozřazení článků do rubrik..)

Rhubarb & Tofu Pie (vegan)

3. june 2015 at 19:28 | Ofélie |  WISDOM
Ruce mi teď voní od kardamomu a rebarbory. Jak já mám tuhle kombinaci vůní/chutí rád. A i když zrovna tenhle koláč není úplně podle pravidel zdravého papání, recept přikládám, jelikož je to asi jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy upekla. ♥ A vůbec mi nevadilo, že je z cukru a mouky a rebarbora v žaludku pěkně zakvasí, snědla jsem ho prostě hned a skoro celej sama :D


Těsto:
2 a 1/3 hrnku hladké mouky
1/3 hrnku kukuřičného škrobu
1 lžička soli
2/3 hrnku slunečnicového oleje
6 lžic pohankového mléka
(domácí mléko rychlorecept:
voda & pohanka v poměru 1 : 4, nechat alespoň
2 hodiny nasát, poté rozmixovat a přecedit)

Tvaroh:
1 cihlička tofu natural
voda (cca 1/2 hrnku)
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Ňamka:
4 hrnky rebarbory (nakrájené na kousky asi 2 cm)
2/3 hrnku třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2/3 lžičky kardamomu
citrón

Postup:
  • Nakrájenou rebarboru (4 hrnky jsou cca šest stonků) smícháme s cukrem, vanilkou a kardamomem.
  • Smícháme mouku, škrob a sůl v jedné a slunečnicový olej a mléko v druhé míse a poté slejeme dohromady.
  • Z těsta vytvoříme dvě hroudy (jedna bude na "mističku" a druhá na "pokličku" :D, takže těsto rozdělíme na jednu a dvě třetiny) a vyválíme do kulata.
  • Větší kulato vložíme do pečící formy (vymazaná-vysypaná nebo s pečícím papírem).
  • Tvaroh vytvoříme tím, že rozmixujeme tofu a vanilku ve vodě (té jsem dávala tolik, aby to mělo konzistenci tekutějšího tvarohu, přisypala jsem ještě trošku kokosového mléka v prášku) a poté nalejeme do onoho většího kulata.
  • Na "tvaroh" nasypeme rebarboru.
  • Á nakonec nakrájíme menší placku z těsta na proužky a "zaklopíme" rebarboru:)
Pečeme na 200°C 30 minut a pak na 180°C dalších asi 50 minut, dokud nezačne rebarbora marmeládovatět a bublat.
A pak vyndáme, nestihneme vychladit a sníme! ♥


 


Comments

1 Hrašulee | Web | 4. june 2015 at 11:45 | React

To vypadá skvěle!
Máš moc hezký blog :-)

2 Vlasta | Email | Web | 4. june 2015 at 16:51 | React

To vypadá úžasně! :-)

3 Merethe | Web | 5. june 2015 at 19:38 | React

Jejda, konečně spřízněná duše v blogovém universu. Tak dlouho jsem tě hledala, ale teď už mám: fotografku s tužkou v ruce a koláčem v troubě :-). Dávám palec nahoru a záložku do lišty oblíbených stránek ^_^
Mimochodem, na pie se chystám snad tak dlouho, jako stojí Jelení most přes Otavu... díky za recept, třeba se k tomu konečně dokopu.

4 Máta peprná | Web | 5. june 2015 at 20:25 | React

[3]:Přesně to jsem si říkala, když jsem sem vlezla poprvé. A už jsem tu zůstala. :-D
Přeci jen, je málo lidí, jako je Of. Lehce alternativní, fotící, kreslící, psí a hlavně o věcech přemýšlející.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.